Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Mieszanka na pierogi bezglutenowa 550 g - Pięć Przemian
Opis
Mieszanka na pierogi bezglutenowe
Upiecze Ci się! Bezglutenowa mieszanka na pierogi.
Sposób przygotowania:
- Mieszankę przesyp do miski. Dodaj 30 ml (3 łyżki) oleju. Stopniowo dolewaj 400 ml gorącej wody (ok. 80 st.C), zagniatając przy tym ciasto przez ok. 5-7 min, aż będzie zwarte i elastyczne (uważaj, żeby się nie poparzyć!). Wraz z długością zagniatania, ciasto nabiera coraz większej elastyczności.
- Po wyrobieniu, ciasto przykryj miską. Oderwij 1/4 ciasta i wałkuj cienko. Jeśli potrzeba, podsyp delikatnie mąką bezglutenową (może być ryżowa). Z ciasta wykrawaj krążki. Na każdym z nich ułóż ulubione nadzienie i dokładnie sklej brzegi. Gotowe pierogi przykryj ściereczką.
- Powtarzaj, do momentu wykorzystania całego ciasta.
- Pierogi wrzucaj do wrzącej, osolonej wody i gotuj przez ok. 5 min.
- Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Dane produktu:
- masa: 550 g
- opakowanie: torebka zip
- produkt bezglutenowy
- przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte
- producent: Pięć Przemian - Simpatiko s.c., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa
Składniki:
Mąka ryżowa biała, tapioka, mąka owsiana bezglutenowa, guma guar (substancja zagęszczająca), sól morska
Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu*:
Wartość energetyczna: 814 kJ / 220 kcal,
Tłuszcz: 3,7 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g,
Węglowodany: 44 g,
w tym cukry: 1,1 g,
Błonnik: 1,7 g,
Białko: 2,4 g,
Sól: 0,5 g.
*wartość odżywcza wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 3 łyżek oleju rzepakowego i 400 ml wody.