Menu
- Zioła, przyprawy, herbaty, kawy
- Żywność
- Suplementy diety
- Maści, żele, oleje do smarowania i plastry
- Kosmetyki
- Pielęgnacja twarzy
- Pielęgnacja ciała
- Pielęgnacja rąk i stóp
- Kąpiel i prysznic
- Pielęgnacja zębów
- Pielęgnacja włosów
- Pielęgnacja przeciwsłoneczna
- Produkty brązujące
- Oleje i masła jednorodne
- Półprodukty kosmetyczne
- Produkty antybakteryjne
- Mężczyźni
- Nastolatki
- Dzieci
- Zestawy prezentowe
- Artykuły higieniczne
- Akcesoria
- Pozostałe
- Makijaż mineralny
- Odczynniki Chemiczne
- Aromaterapia i relaks
- Dom
- Biżuteria miedziana
- Literatura
- Vouchery - karty podarunkowe
- Na prezent
- PRZECENA - krótki termin trwałości -50%
Wyszukiwarka
Marki
Promocje
33,45 zł
Cena regularna:
66,90 zł
15,95 zł
Cena regularna:
31,90 zł
0,95 zł
Cena regularna:
1,90 zł
0,95 zł
Cena regularna:
1,90 zł
26,95 zł
Cena regularna:
53,90 zł
31,45 zł
Cena regularna:
62,90 zł
14,95 zł
Cena regularna:
29,90 zł
5,95 zł
Cena regularna:
11,90 zł
20,95 zł
Cena regularna:
41,90 zł
14,95 zł
Cena regularna:
29,90 zł
6,45 zł
Cena regularna:
12,90 zł
7,95 zł
Cena regularna:
15,90 zł
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Lanolina bezwodna EP9 200 g - Esent
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalni
Opis
Lanolina bezwodna
Lanolina to surowiec w postaci wosku pochodzenia odzwierzęcego, otrzymywana w procesie czyszczenia owczej wełny. Lanolina jest poddawana procesowi odwodnienia, dlatego jej nazwa - bezwodna. Lanolina w temperaturze 20 stopni C ma postać gęstej, ciągnącej się masy. Nie rozpuszcza się w wodzie, natomiast jest w stanie ją wchłonąć (razem z rozpuszczonymi w wodzie składnikami aktywnymi) do 200% swojej wagi, tworząc tym samym emulsję. Lanolina dobrze rozpuszcza się w tłuszczach.
Bezwodna lanolina przenika w głąb skóry, a na jej powierzchni tworzy cienki tłusty film, który chroni skórę przed niekorzystnymi warunkami zewnętrznymi takimi jak suche powietrze czy mrozy. Wykazuje działanie zmiękczające i wygładzające skórę.
W kosmetyce używa się jej jako składnik natłuszczający i nawilżający, emulgator, a także substancję transportującą składniki aktywne w głąb skóry. Stosuje się ją jako dodatek do kremów, mydeł i pomadek.
Dane produktu:
- masa: 200 g
- opakowanie: słoik
- producent: STUDIO Ewa Talarczyk, Krzysztofa Kolumba 5, 70-035 Szczecin
Składniki (INCI):
Lanolin 100%