Menu
- Zioła, przyprawy, herbaty, kawy
- Żywność
- Suplementy diety
- Maści, żele, oleje do smarowania i plastry
- Kosmetyki
- Pielęgnacja twarzy
- Pielęgnacja ciała
- Pielęgnacja rąk i stóp
- Kąpiel i prysznic
- Pielęgnacja zębów
- Pielęgnacja włosów
- Pielęgnacja przeciwsłoneczna
- Produkty brązujące
- Oleje i masła jednorodne
- Półprodukty kosmetyczne
- Produkty antybakteryjne
- Mężczyźni
- Nastolatki
- Dzieci
- Zestawy prezentowe
- Artykuły higieniczne
- Akcesoria
- Pozostałe
- Makijaż mineralny
- Odczynniki Chemiczne
- Aromaterapia i relaks
- Dom
- Biżuteria miedziana
- Literatura
- Vouchery - karty podarunkowe
- Na prezent
- PRZECENA - krótki termin trwałości -50%
Wyszukiwarka
Marki
Promocje
12,45 zł
Cena regularna:
24,90 zł
59,95 zł
Cena regularna:
119,90 zł
20,95 zł
Cena regularna:
41,90 zł
33,45 zł
Cena regularna:
66,90 zł
15,95 zł
Cena regularna:
31,90 zł
0,95 zł
Cena regularna:
1,90 zł
0,95 zł
Cena regularna:
1,90 zł
26,95 zł
Cena regularna:
53,90 zł
31,45 zł
Cena regularna:
62,90 zł
14,95 zł
Cena regularna:
29,90 zł
5,95 zł
Cena regularna:
11,90 zł
20,95 zł
Cena regularna:
41,90 zł
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Olej z pestek Granatu BIO 50 ml - Etja
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalni
Opis
Olej z pestek granatu BIO
Nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno, w wersji organicznej olej z pestek granatu. Głównym kwasem tłuszczowym w tym oleju jest kwas punikowy w ilości ponad 72%, który odpowiada za właściwości przeciwzapalne. Zawiera także, bioaktywne składniki jak garbniki, flawonoidy, fitosterole, gammatakoferol, witaminy z grupy B, C, PP, kwas cytrynowy i jabłkowy.
Olej z pestek granatu wykazuje silne właściwości odżywcze i poprawia elastyczność skóry. Za sprawą dużej zawartości nienasyconych skoniugowanych kwasów tłuszczowych łagodzi bóle mięśniowe i zmniejsza powstałe opuchlizny.
Jest polecany dla skóry dojrzałej, wrażliwej, suchej oraz starzejącej się (szczególnie w okresie przekwitania). Działa wspomagająco w trądziku zwyczajnym i różowatym.
Olej z Pestek Granatu BIO jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO i rejestracje w bazie CPNP, został przebadany dermatologicznie.
Sposób użycia:
- ze względu na większą gęstość stosować bardziej jako substancję czynną 10-15%,
- idealny dodatek do kremów pod oczy i innych olejów kosmetycznych - zmniejsza opuchliznę,
- dodatek do oliwek do masażu,
- dodawany w balsamach do ciała w stężeniu 5% w stosunku do ilości kosmetyku zapobiega pękaniu nowych naczyń krwionośnych,
- kąpiel - zmieszaj ok. 5 ml oleju z pestek granatu z innym nośnikiem olejowym np. olejem awokado BIO, jojoba gold BIO i dodaj do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody, czas kąpieli 15-20 minut.
Dane produktu:
- pojemność: 50 ml
- opakowanie: butelka z pompką dozującą
- zawsze po użyciu zamykać korkiem pompkę dozująca i przechowywać w ciemnym oraz chłodnym miejscu
- producent: Przedsiębiorstwo Etja, ul. Reymonta 25, 82-300 Elbląg
Składniki (INCI):
Punica Granatum Seed Oil