Menu
- Zioła, przyprawy, herbaty, kawy
- Żywność
- Suplementy diety
- Maści, żele, oleje do smarowania i plastry
- Kosmetyki
- Pielęgnacja twarzy
- Pielęgnacja ciała
- Pielęgnacja rąk i stóp
- Kąpiel i prysznic
- Pielęgnacja zębów
- Pielęgnacja włosów
- Pielęgnacja przeciwsłoneczna
- Produkty brązujące
- Oleje i masła jednorodne
- Półprodukty kosmetyczne
- Produkty antybakteryjne
- Mężczyźni
- Nastolatki
- Dzieci
- Zestawy prezentowe
- Artykuły higieniczne
- Akcesoria
- Pozostałe
- Makijaż mineralny
- Odczynniki Chemiczne
- Aromaterapia i relaks
- Dom
- Biżuteria miedziana
- Literatura
- Vouchery - karty podarunkowe
- Na prezent
- PRZECENA - krótki termin trwałości -50%
Wyszukiwarka
Marki
Promocje
26,95 zł
Cena regularna:
53,90 zł
31,45 zł
Cena regularna:
62,90 zł
14,95 zł
Cena regularna:
29,90 zł
5,95 zł
Cena regularna:
11,90 zł
20,95 zł
Cena regularna:
41,90 zł
14,95 zł
Cena regularna:
29,90 zł
6,45 zł
Cena regularna:
12,90 zł
7,95 zł
Cena regularna:
15,90 zł
12,45 zł
Cena regularna:
24,90 zł
59,95 zł
Cena regularna:
119,90 zł
20,95 zł
Cena regularna:
41,90 zł
33,45 zł
Cena regularna:
66,90 zł
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Olej z nasion Malin 100 ml - Etja
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalni
Opis
Olej z nasion malin
Kosmetyczny, naturalny, nierafinowany olej pozyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno nasion malin. Jest bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 (ALA), omega-6 (LA), witaminy A i E oraz kwas elagowy, który jest antyoksydantem.
Olej z nasion malin pobudza regenerację nabłonków i tkanki łącznej, więc stosuje się go do ran, oparzeń i odmrożeń. Wspomaga wytworzenie kolagenu i elastyny, dzięki czemu poprawia elastyczność i jędrność skóry, a także redukuje zmarszczki. Ponadto jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym, który absorbuje promieniowanie z zakresu UVB i UVA.
Olej jest lekki i szybko się wchłania nie pozostawiając tłustych pozostałości. Jest odpowiedni dla skóry suchej, wrażliwej i trądzikowej. Może być stosowany bezpośrednio na skórę, aplikowany na rany. Świetnie się sprawdza jako dodatek do kąpieli lub produktów kosmetycznych. Produkt został przebadany dermatologicznie.
Sposób użycia:
- stosować bezpośrednio na skórę, kilka kropli (3-5) rozetrzeć w dłoniach i kulistymi ruchami wcierać w uprzednio oczyszczoną skórę twarzy do momentu całkowitego wchłonięcia,
- natłuszczać dłonie podatne na odmrożenia zwłaszcza w okresie zimowym,
- stosowany na rany i oparzenia przyspiesza ich gojenie,
- stosować jako dodatek do produktów kosmetycznych, zwłaszcza kremów w stężeniu 10-20%,
- dodatek pielęgnacyjny do mieszanek olejowych przeznaczonych do masażu,
- stosować w pielęgnacji skóry okolicy oczu, szyi oraz dekoltu.
Dane produktu:
- pojemność: 100 ml
- opakowanie: butelka z pompką dozującą
- kraj pochodzenia: Polska
- produkt w 100% naturalny
- producent: Etja, ul. Reymonta 25, 82-300 Elbląg
Składniki (INCI):
Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil